Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Věnec, hnětýnky a ptáčci (velikonoční)

fotka Věnec, hnětýnky a ptáčci (velikonoční)
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Věnec, hnětýnky a ptáčci (velikonoční):

500 g hladké mouky  | 120 g cukru  | 120 g tuku  | 3-4 loutky  | 30 g droždí  |  trochu soli  | 1/4 l mléka  | 1 vejce na potření  |  Ozdoby z lineckého těsta:  | 100 g másla  | 150 g hladké mouky  | 50 g moučkového cukru  | 1 žloutek

Postup přípravy receptu Věnec, hnětýnky a ptáčci (velikonoční):

Těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme zvířátka. Upečeme ve středně teplé troubě.Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a lžíce mléka uděláme kvásek a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme vlažný tuk, žloutky, kvásek a mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
Věnec: Těsto rozdělíme na poloviny. Z jedné poloviny uděláme tři válečky a spleteme do copu, která dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 3 hodiny kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Po upečení a vychladnutí věnec ozdobíme zajíčky a kuřátky z lineckého těsta (pomocí párátka je napícháme do věnce). Do věnce zapíchneme 3 proutky, nahoře je svážeme mašlí a ozdobíme kraslicemi. Z druhé poloviny těsta upečeme ptáčky a hnětýnky.
Hnětýnky: Těsto nakrájíme na kousky a vyválíme delší válečky. Necháme otvor tak veliký, aby se nám po upečení vešlo do otvoru vařené obarvené vejce. Spodní část spleteme. Kvůli otvoru pro vajíčko si uděláme z alobalu kuličku o velikosti vajíčka. Potřeme ji ze všech stran tukem a před pečením vložíme do otvoru v těstě. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, necháme ještě chvíli kynout a dáme péci. Po upečení a vychladnutí vyndáme alobal a vložíme obarvené vajíčko.
Ptáčci: Těsto nakrájíme na kousky a vyválíme na delší válečky. Uprostřed svážeme do uzlíku (tělo), kratší konec prsty zmáčkneme tak, aby se vytvořil zobáček, na delším konci uzlíku uděláme vidličkou rýhy (ocásek). Necháme ještě chvíli kynout na vále, potom potřeme rozšlehaným vejce a v předehřáté troubě upečeme.


Fotky receptu Věnec, hnětýnky a ptáčci (velikonoční):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Věnec, hnětýnky a ptáčci (velikonoční)
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !