Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.03. 2019
Dnes má svátek Leona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Větrníčky

fotka Větrníčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Větrníčky:

těsto:  | 260 ml mléka  | 100 g másla  | 160 g hl. mouky  | špetka soli  | 4 vejce  | 1/2 lžičky prášku do pečiva  |  krém:  | 1/2 l mléka  | 0,5 dcl rumu  | 1 a 1/2 sáčku vanilk. pudinku  | 125 g másla  | 100 g moučk. cukru  |  karamelová šlehačka:  | 2 smetany ke šlehání  | 200 g cukru

Postup přípravy receptu Větrníčky:

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva. Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky "natiskáme" kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme větrníčky. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat. Hned po vytažení z trouby každý kousek rozkrojíme. Po vychladnutí nastříkáme do každého větrníku trochu krému a na něj vrstvu karamelové šlehačky. Povrch pocukrujeme nebo potřeme polevou.
Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink.
Karamelová šlehačka: Do rendlíku vylijeme jednu smetanu a zahřejeme, aby byla horká. Cukr dáme do většího hrnce a za stálého míchání zahříváme, až se rozpustí a zezlátne. Odstavíme z plotny a vlijeme horkou smetanu. Stále mícháme, dokud se cukr ve smetaně úplně nerozpustí. Pozor, při nalití smetany do cukru se prudce vyvalí hustý oblak velmi horké páry a celé to vzkypí (proto ten velký hrnec), je třeba rychle míchat. Během rozpouštění cukru ve smetaně vrátíme na chvíli na horkou plotnu, hmota by se měla aspoň minutu vařit. Pak necháme vychladnout a dáme do ledničky do druhého dne. Druhý den k této hmotě (přes noc dost zhoustne) přimícháme druhou smetanu a elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky ušleháme do hustého krému (trvá to asi pět minut).


Fotky receptu Větrníčky:

Větrníčky
Větrníčky
Větrníčky
Větrníčky
Větrníčky
Fotky vložil: Natural,Barakuda,damami,Torta 
Hodnocení receptu Větrníčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles