Použité suroviny receptu Větrníčky s borůvkovým krémem:
60 g Hery
| 150 g polohrubé mouky
| 250 ml vody
| 4 ks vejce
| 1 špetku soli
| 250 g mražených borůvek
| 1 ks smetany ke šlehání nebo Ramy Cremefine ke šlehání
| 1 ks vanilkového cukru
| 3 kelímky borůvkového jogurtu
| 100 ml vody k namočení želatinového ztužovače
| 1 sáček ztužovače šlehačky
| 1 sáček želatinového ztužovače za studena
| 3 lžíce moučkového cukru
| balení moučkového cukru k posypání
| balení papíru na pečení
Postup přípravy receptu Větrníčky s borůvkovým krémem:
Těsto: Dáme vařit vodu, sůl a Heru. Po jehož rozpuštění a celkovém přejití varem přisypeme polohrubou mouku a šlehačem zapracujeme, stále na plotýnce a šleháme do spojení se mouky v jeden celek. Odstavíme a přidáváme postupně vajíčka. Vše důkladně prošleháme. Hmota musí být vláčná. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme větrníčky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200 stupních. Ještě teplé rozkojíme a necháme zcela vychladnout. Náplň: Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem a 3 lžícemi moučkového cukru a ztužovačem šlehačky do tuha, vmícháme borůvkové jogurty, mražené borůvky a namočený želatinový ztužovač. Takto připravenou směsí plníme větrníčky. Dáme vychladit do lednice a poté je poprášíme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Větrníčky s borůvkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!