Postup přípravy receptu Broskvový koláč se skořicí:
1. Na těsto prosejeme mouku s kypřicím práškem. Přidáme Solamyl, cukr, Vanilínový cukr, máslo, vejce a citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto.
2. Ze ¾ těsta vyválíme plát , kterým pokryjeme dno vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Ze zbývajícího těsta vyválíme váleček, který přitiskneme k okraji formy, aby nám vznikl 2 cm vysoký okraj.
3. Okapané půlky broskví položíme na těsto.
4. Z mouky, másla ,cukru a skořicového cukru vypracujeme žmolenku a koláč posypeme. Dáme péct.
Elektrická trouba: asi 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: asi 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 2 - 3 (předehřátá)
Doba pečení: asi 30 minut
Nikdo neodolá