Postup přípravy receptu Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou s jemným vanilkovým krémem:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka. Mouku smícháme s máslem, cukrem, solí, vanilkovým cukrem a vejcem, přidáme kvásek a rukama vše prohněteme. Přikryté utěrkou necháme těsto 40 minut v teple kynout. Pak z něj vyválíme na pomoučené pracovní ploše obdélník, přeneseme jej na tukem vymazaný pečicí plech a těsto kolem dokola povytáhneme, aby vznikl lem. Přikryté utěrkou je necháme ještě 15 minut v klidu. Meruňky slijeme a nakrájíme na plátky. Tvaroh utřeme s vejci, pomerančovým aroma a pudinkovým práškem. Meruňky zamícháme do tvarohu a těsto potřeme. Drobenkou z másla, mouky a cukru koláč posypeme. Pečeme jej 50 minut při 180 stupních Celsia.