8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žemlovka

fotka Žemlovka
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Žemlovka:

2 ks vejce  | 4 dcl mléko  | 200 g bageta  | 200 g jablko  | 100 g ořechová zmrzlina  |  moučkový cukr  |  máslo  |  karamel  |  KARAMEL:  | 150 g vanilkový cukr  |  citronový koncentrát  |  máslo

Postup přípravy receptu Žemlovka:

V připravené misce rozmícháme mléko, vejce a vanilkový cukr. Do této směsi namáčíme na plátky nakrájenou bagetu. Takto připravené kousky opékáme na rozpáleném másle po jedné straně a následně je vložíme do předehřáté trouby a cca 5 minut pečeme. Mezitím na pánvi ohřejeme karamel, v němž povaříme nakrájená jablka. Příprava karamelu je následující: v narezovém kastrolku na mírném ohni rozpustíme vanilkový cukr. Po rozpuštění do něj vlijeme citronový koncentrát, rozšleháme a přidáme máslo. Karamel důkladně zamícháme a zcedíme do připravené nádoby. Zapečené bagety vyjmeme z trouby a přelijeme karamelem s jablky.



Žemlovku ozdobíme kopečkem zmrzliny a pocukrujeme.


Fotky receptu Žemlovka:

Žemlovka
Fotky vložil: hanina51 
Hodnocení receptu Žemlovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles