na piškot :
| 6 vajec
| 6 lžic cukru
| 1 ks vanilkového cukru
| 6 lžic polohrubé mouky
| na krém :
| 25 dkg prášku do pečiva
| 2 ks celá vejce
| 2 ks másla
Postup přípravy receptu Žížala Nelinka:
Vajíčka s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku a promícháme. Těsto vlijme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 - 12 minut. Vychladlé potřeme krémem a ozdobíme. Krém svaříme ve vodní lázni a do vychladlého postupně zašleháváme dvě celá másla. Z každé rolády uřízneme kousek na kouličku, ze které vytvoříme hlavičku žížaly a polijeme čokoládou. Očička a pusinku vytvoříme například z želé. Nožičky jsou z kornoutků na zmrzlinu, namáčených v čokoládě. Žížalu nazdobíme krémem podle fantazie. Růžky vyrobíme za dvou trubiček namočených v čokoládě. Místo želé můžeme na ozdobení použít třeba barevné lentilky. Krém můžeme navrchu posypat trochou strouhané čokolády, kokosem nebo ořechy.
Fotky receptu Žížala Nelinka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!