Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Baklažány po parmsku

fotka Baklažány po parmsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Baklažány po parmsku:

3 ks velké baklažány  | 150 g tvrdého sýra  | 3 lžíce strouhaného parmazánu (může být i čedar)  | dle chuti: rajčatová omáčka  | dle chuti: mletý pepř  | dle potřeby: olej  | dle chuti: sůl  | Na rajčatovou omáčku:  | 600 g dobře vyzrálých rajčat  | 1 ks malé mrkve  | 1 ks cibule  | 1 lžíce oleje  | dle chuti: bazalka čerstvá (sušená)  | 1 špetka cukru  | dle chuti: mletý pepř  | dle chuti: petrželka

Postup přípravy receptu Baklažány po parmsku:

1. Nejdříve si připravíme rajčatovou omáčku tak, že na kousky nakrájíme rajčata.
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli, nasekáme bylinky.
3. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpáleném oleji.
4. Asi za půl hodiny omáčku prolisujeme, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky.
5. Baklažány nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm.
6. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme.
7. Vložíme je ve vrstvách do vymaštěné hluboké zapékací misky, každou vrstvu poklademe tenkými plátky tvrdého sýra a trochou rajčatové omáčky.
8. Povrch posypeme strouhaným parmazánem (čedarem) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.



Fotky receptu Baklažány po parmsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Baklažány po parmsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !