250 g širokých nudlí
| sůl
| 60 g strouhaného eidamu
| olej na plech
| hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
| tuk na smažení
Postup přípravy receptu Nudlové smaženky:
Nudle uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat, promícháme se sýrem a mírně osolíme. Rozložíme ve stejnoměrné vrstvě vysoké nejvýše 2 cm na lehce pomaštěný plech, zatížíme prkénkem a necháme v chladu ztuhnout. Tento polotovar si můžeme připravit den předem. Z vychladlého ztuhlého obdélníku nakrájíme menší obdélníčky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách usmažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k dušenému špenátu nebo jako samostatný pokrm se salátem.
Fotky receptu Nudlové smaženky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!