Postup přípravy receptu Šulánky na tři způsoby:
Brambory po vychladnutí nastrouháme nebo prolisujeme, smícháme na vále s moukou, solí, krupicí a vejcem. Vypracujeme v hladké těsto, které nemá být příliš tuhé. Připravíme si velký hrnec naplněný do poloviny mírně osolenou vodou a uvedeme do varu. Z těsta vyválíme rychle delší válečky, o průměru asi 1 cm a nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky. Ty házíme do vroucí vody, a jakmile vyplavou, jeden z várky rozkrojíme, jestli je uvařený. Ihned vytahujeme další. Na míse je po okapání trochu promastíme rozpuštěným sádlem. Při první variantě sypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a polijeme horkým sádlem. Při variantě druhé posypeme šulánky strouhankou osmahnutou na troše sádla a osolenou. Podáváme je se zeleninovým salátem. Třetí varianta je také slaná. Šulánky sypeme strouhaným tvarohem, polijeme škvarky ze slaniny a doplníme zelím. (Šulánky jsou lidový moravský pokrm, jehož obdobou v Čechách jsou bramborové šišky)
Fotky receptu Šulánky na tři způsoby:
Fotky vložil: Natural,katyakaty,MichelePrg,Marci7