Použité suroviny receptu Gnocchi se špenátem a plísňovým sýrem (nivou):
500/600 g gnocchi čerstvých nebo zmražených
| 250 g plísňového sýru nejlépe nivy
| 100 ml suchého bílého vína
| pepř
| muškátový oříšek
| 750 g čerstvého špenátu nebo 1 krabičku mraženého
| 250 ml smetany
| 1 stroužek česneku
| sůl
| olivový olej
Postup přípravy receptu Gnocchi se špenátem a plísňovým sýrem (nivou):
Gnocchi uvaříme. Ve větší pánvi nebo woku rozehřejeme olej a přidáme česnek, až začne hnědnout přidáme špenát (buď čerstvý nebo mražený) a mícháme dokud špenát "neuvadne". Přidáme víno a vaříme, jakmile začne směs vřít, přidáme smetanu. Sýr nakrájíme na kostky, přidáme do omáčky a necháme rozpustit. Osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku.
Omáčku smícháme s gnocchi. Vložíme do mísy a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 225°C než začne povrch pěkně hnědnout.
Fotky receptu Gnocchi se špenátem a plísňovým sýrem (nivou):