Použité suroviny receptu Ravioly s rajčatovou omáčkou:
300 g raviol plněné sýrem
| 150 ml kvalitního rajčatového protlaku
| 150 ml vývaru, klidně může být i z kostky
| dle chuti: oregano nebo bazalka
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: olivový olej
| 1 střední cibulka
Postup přípravy receptu Ravioly s rajčatovou omáčkou:
Hotové ravioly uvařte podle návodu v osolené vodě. Propláchněte a zakápněte olivovým olejem, aby se nelepily. Do kastrůlku dejte zpěnit jemně nakrájenou cibulku. Zalijte 150 ml vývaru a nechejte projít varem. Přidejte rajčatový protlak a koření. Opět nechejte povařit a podle potřeby zřeďte vývarem nebo vodou. Pokud připravujete sýrové ravioly, můžete do omáčky přidat jemně nakrájenou šunku, ale není potřeba, dobře chutnají i bez šunky. Nakonec můžete posypat tvrdým sýrem.