Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řecký kaviár

fotka Řecký kaviár
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Řecký kaviár:

2 středně velké lilky  | 4 papriky  | 1 kg rajčat  | 3 střední cibule  |  olej  |  vinný ocet  |  sůl a pepř

Postup přípravy receptu Řecký kaviár:

Lilky napícháme vidličkou, papriky také a poklademe je na plech, kde je necháme při 200 stupních (horkovzdušná trouba cca 180) asi půl hodiny péct, během pečení jednou obrátíme. Na paprikách by se měly objevit černé puchýře. Papriky pak dáme do mikroténového sáčku, utáhneme gumičkou, zabalíme do froté ručníku a zatím odložíme (budou se pak lépe loupat). Lilky rozkrojíme a lžící vydlabeme dužinu ze slupky, odložíme. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme dužinu, kterou použijeme v jiném receptu. Zatím rovněž odložíme. Papriky vyndáme ze sáčku, zbavíme jadřince, překrojíme napůl a pomocí tupé strany nože a prstů oloupeme (zbude-li místy kousek slupky - nevadí). Na velkém prkénku nebo na vále vše na jemno posekáme. Jde to dobře, lilek je skoro kašovitý a upečené papriky i rajčata se dobře sekají i jídelním nožem. Dáme do mísy, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a posekaný česnek, osolíme (dle chuti, cca 1 lžičku) opepříme a opět podle chuti přidáme vinný ocet (dávám asi 3 lžíce). Pak pomocí vidličky vmícháváme olivový olej (kvalitní, panenský), dokud ho směs absorbuje. Směs přendáme do kameninového hrnku nebo papírem obalené sklenice, nahoře potřeme vrstvičkou oleje, přiklopíme a dáme od chladu uležet alespoň na tři dny, ale vydrží i měsíc, je-li opravdu v chladu. Pokaždé, když z hrnce odeberu, uhladím horní vrstvu a zase potřu olejem.




Fotky receptu Řecký kaviár:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Řecký kaviár
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !