Použité suroviny receptu Tatranské halušky s brynzou:
800 g syrových brambor
| 250 g hladké mouky
| 1 vejce
| 250 g brynzy
| 250 g kysané smetany
| 150 g uzené slaniny
| svazek petrželky kudrnky
| sůl
Postup přípravy receptu Tatranské halušky s brynzou:
1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto.
2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.
3. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
4. Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.
Fotky receptu Tatranské halušky s brynzou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!