Postup přípravy receptu Zelenina smažená v těstíčku s bylinkovou omáčkou:
Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky 3 mm silné. Připravenou zeleninu osolíme a necháme odležet.
Připravíme si jogurtovou omáčku. Nasekané bylinky vložíme do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou a jogurtem. Vše spolu rozmixujeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Omáčku necháme v chladu rozležet.
Mouku promícháme s kypřícím práškem. Vejce osolíme, rozšleháme s pivem, zahustíme moukou a vymícháme ve středně husté těstíčko.
Kousky zeleniny obalujeme v hladké mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotovou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.
Smaženou zeleninu rozdělíme na porce a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.
Fotky receptu Zelenina smažená v těstíčku s bylinkovou omáčkou: