Použité suroviny receptu Bramborové nočky se švestkami:
1/2 kg vařených brambor
| 130 g hrubé mouky
| 100 g krupice
| 1 ks vejce
| 250 g švestek
| 250 ml červeného vína AH Quality
| 2 lžíce cukru
| 3 ks hřebíčky
| 1ks skořice celá
| mletá skořice k obalení nočků
| máta k ozdobení
Postup přípravy receptu Bramborové nočky se švestkami:
Studené oloupané brambory prolisujte, přidejte mouku, krupici, vejce a sůl. Zapracujte těsto a pomocí lžíce tvarujte malé noky. Vařte je v osolené vodě cca 8 minut. Uvařené nočky můžete obalit v cukru smíchaném se skořicí. Víno, cukr a koření svařte na poloviční množství a pak přidejte nakrájené švestky. Nočky podávejte přelité teplou švestkovou omáčkou a ozdobené lístky máty.
Fotky receptu Bramborové nočky se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!