Použité suroviny receptu Bramborový závin s artyčoky a houbami:
250 g hladké mouky
| sůl
| 1 vejce
| 3 lžíce olivového oleje
| 400 g brambor
| 100 g slaniny
| 1 cibule
| 100 g žampionů
| 200 g konzervovaných artyčoků
| bílý pepř
| chilli kořené
| citronová šťáva
| worcesterská omáčka
Postup přípravy receptu Bramborový závin s artyčoky a houbami:
Z mouky, soli, 2 lžic oleje a 100 ml vlažné vody připravíme hladké těsto. Potřeme je 1 lžící oleje a přikryté necháme půl hodiny odpočinout. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme. Slaninu rozkrájíme na kostičky a nasucho rozškvaříme. Posekanou cibuli a brambory přidáme ke slanině a krátce opečeme. Žampiony a artyčoky nakrájíme na plátky. Obojí přidáme k bramborám a opečeme. Osolíme, opepříme, ochutíme chilli a citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 190°C. Těsto vyválíme na pomoučeném válu do tenkého obdélníku. Navrch rozprostřeme náplň a svineme. Závin dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 30-35 minut. Závin nakrájíme a podáváme s rajčatovým salátem.
Fotky receptu Bramborový závin s artyčoky a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!