Použité suroviny receptu Brambory nadívané ve stylu Lorraine:
8 brambor
| 100 g slaniny
| 1 pórek
| 2 žloutky
| špetka muškátového ořísku
| sůl a pepř
| trocha mleté papriky
| 2 dcl mléka
| 200 g nastrouhaného sýra
| 1 Maggi Bylinky bazalka a tymián
Postup přípravy receptu Brambory nadívané ve stylu Lorraine:
Brambory opereme a ve slupce je dáme péci asi na hodinu do trouby při teplotě 200°C. Necháme je zchladnout 30 min.
Na pánvi osmažíme slaninu dokřupava, vyjmeme z pánve a necháme okapat přebytečný tuk na papírovém ubrousku.
Na zbytku tuku osmažíme najemno pokrájený pórek a kostku MAGGI Bylinky bazalka a tymián.
Odkrojíme vrchní 1/3 brambor a vydlabeme vnitřek. Pomocí mačkadla na brambory dužinu propasírujeme do misky, smícháme se slaninou, pórkem, žloutky, mlékem, sýrem a muškátovým oříškem.
Rozdělíme směs do vydlabaných brambor a nahoru dáme 1 lžíci sýra a trochu papriky.
Poskládáme brambory na plech s nízkým okrajem a pečeme je asi 10 minut dozlatova.
Fotky receptu Brambory nadívané ve stylu Lorraine:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!