Postup přípravy receptu Brambory s pažitkovou pěnou :
Větší brambory kartáčkem dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vaříme asi 10 minut a necháme brambory vychladnout, neloupeme.
Z brambor podélně odkrojíme pruh, vnitřek částečně vydlabeme lžičkou a vymažeme rozpuštěným máslem.
Připravené brambory poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě.
Mezitím si připravíme náplň. Sýr najemno nastrouháme, pažitku nasekáme najemno. Pažitku můžeme nahradit cibulovou natí. Čím více jí použijeme, tím lépe. Sýr a pažitku smícháme s lučinou. Můžeme trochu rozředit mlékem. Šleháme do pěny. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky podle vlastní chuti.
Vzniklým krémem plníme právě upečené brambory, posypeme špetkou pažitky a přiklopíme odřezaným kouskem, který jsme si odložili stranou. Ihned podáváme.