Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory zapečené s houbovou omáčkou:
750 g malých brambor
| sůl, pepř
| 1/4 l husté sladké smetany
| 60 g másla
| 30 g mouky
| 200 g čerstvých hub (můžou být i žampiony)
| 50 g strouhaného tvrdého sýra (výraznější typ napr. čedar),
| 1/4 citronu
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s houbovou omáčkou:
Oloupané brambory zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme do poloměkka.
Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme se smetanou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl a trochu citronové šťávy. Povaříme na hustou omáčku.
Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, dáme do vymazané ohnivzdorné mísy, zalijeme omáčkou, hustě posypeme sýrem a pokapeme tukem.
Zapečeme v troubě
Fotky receptu Brambory zapečené s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!