Postup přípravy receptu Brokolice v česnekovém másle :
Brokolici umyjeme a necháme odkapat. Růžičky brokolice odřízneme od silného košťálu. Stopky trochu zkrátíme, nařízneme křížem a oloupeme.
Zeleninový vývar spolu s vínem a 1/2 lžičky soli uvedeme do varu. K tomu přidáme brokolici a přikryté necháme dusit asi 12 minut do měkka. Potom ji vybereme děrovanou naběračkou, necháme odkapat a dáme ji na teplé místo.
Stroužky česneku oloupeme, nasekáme, posypeme zbylou solí a pak hřbetem nože rozetřeme na česnekovou pastu. Máslo rozpustíme v pánvičce a česnek v něm rozmícháme.
Brokolici rozložíme na mísu, osolíme a opepříme. Pak ji buď česnekovým máslem pokapeme, nebo máslo podáváme v předehřáte misce. Nakonec nastrouháme parmazán, zeleninu jím posypeme a podáváme. Brokolici v česnekovém másle můžeme podávat i jako přílohu.