Použité suroviny receptu Candát na rýži se smetanou :
700 g-800 g candáta
| 200 ml kysané smetany
| 2-3 ks cibule
| hladká mouka
| dle chuti paprika
| dle chuti sůl
| 250 g rýže
| olej
Postup přípravy receptu Candát na rýži se smetanou :
Půlku candáta několikrát napříč nařízneme, osolíme a poprášíme směsí hladké mouky a papriky. Do pekáče nalijeme olej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a vypranou rýži. Vše zamícháme a osmažíme. Jakmile se rýže začne zbarvovat, zalijeme ji asi 300 ml osolené vařící vody, vložíme candáta a pokapeme olejem. Vše přelijeme smetanou a pečeme 30-35 minut v mírně rozehřáté troubě.
Fotky receptu Candát na rýži se smetanou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!