Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Cannelloni se špenáten, treskou a ricottou:
340 g filetů z tresky
| 255 g lasagní verdi
| sůl
| černý pepř
| 1 malá nakrájená cibule
| 3 lžíce hladké mouky
| 425 ml mléka
| 1 lžíce čerstvé pažitky
| 1 lžíce sušené pažitky
| šťáva z 1/2 citronu
| 225 g špenátových lístků
| 255 g sýru ricotta
| 1 lžička čerstvé petrželky
| 1 lžička sušené petrželky
| 1 lžička čerstvé bazalky
| 400 g nakrájených konzervovaných rajčat
| 2 lžíce strouhanky z bílého pečiva
| 30 g nastrouhaného sýra čedar
| 45 g másla
Postup přípravy receptu Cannelloni se špenáten, treskou a ricottou:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rybí filety vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a 10 minut povaříme. Maso podle potřeby zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Lasagne povaříme 2 minuty v osolené vroucí vodě, poté slijeme a necháme okapat na kuchyňském papíře. V hrnci rozpálíme 25 g másla a 4-5 minut v něm na mírném plameni dozlatova osmažíme cibulku. Pak přisypeme mouku a připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do jíšky přimícháváme mléko. Hrnec vrátíme na sporák a mléko za pravidelného míchání přivedeme k varu. Přisypeme do něj pažitku, přilijeme citronovou šťávu a vše okořeníme. V hrnci rozpálíme zbytek másla, na kterém vaříme 2-3 minuty špenát, dokud nezvadne. Tresčí maso smícháme s ricottou a bylinkami a nakonec i se špenátem. Směs rozetřeme na lasagne a každou jednotlivě zabalíme. Nakrájená rajčata rozložíme ve čtvercovém pekáčku a na ně položíme srolované lasagne, které zalijeme omáčkou a posypeme strouhankou a čedarem. Lasagne pečeme v troubě 30-35 minut, dokud jejich povrch nezezlátne.
Fotky receptu Cannelloni se špenáten, treskou a ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!