Použité suroviny receptu Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí:
dle chuti: pepř mletý a sůl
| 3 ks vejce
| 200 g čedar
| 300 ml mléko
| 8 plátků chléb celozrnný
| 450 g brokolice
| 200 g houby
| 2 ks rajčata
| dle potřeby: olej olivový
| 1 ks cibule
Postup přípravy receptu Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí:
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve veliké pánvi rozehřejeme plej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme houby a mícháme několik minut, pak vmícháme růžičky brokolice, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou 5 minut. Veliký pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho polovinou krajíců chleba. Na chleba rozprostřeme polovinu zeleninové směsi a posypeme ji polovinou čedaru. Vejce rozmícháme v mléce a polovinu nalijeme do pekáče. Přidáme další vrstvu chleba, brokolice, čedaru, zalijeme druhou polovinou směsi a navrch položíme plátky rajčat. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme na 20 minut do trouby. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 minut až jídlo ztuhne a mírně zhnědne. Hotový nákyp podáváme se salátem nebo jen tak.
Fotky receptu Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!