Postup přípravy receptu Děrované řezy:
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a metličkou vše promícháme. Do sypkých surovin rozklepneme vejce, přidáme olej, mléko a nakonec vychladlé rozehřáté máslo. Pečlivě vymícháme hladké těsto.
Troubu předehřejeme na 165-170 °C, hlubší plech vymažeme a vysypeme (nebo vyložíme pečícím papírem).
Vymíchané těsto vylijeme na plech a pečeme cca. 45 minut.
Mezitím na plotýnce svaříme máslo, horkou vodu a rumové aroma, přidáme moučkový cukr smíchaný s kakaem a rozvaříme na hladkou polevu, kterou necháme zchladnout.
Upečené vychladlé těsto propícháme špejlí nebo obrácenou stranou vařečky (ideální jsou 2 druhy děr), polijeme polevou (poleva se musí dostat do děr) a po ztuhnutí krájíme na řezy. Jsou výborné a dlouho na plechu nevydrží!