200 ml mléka
| 30 g droždí
| trochu cukru - necháme vzejít kvásek
| 50 g másla
| 375 g hladké mouky
| 30 g cukru
| 1 vejce
| 1,5 kg jablek
| 4 lžíce citonové štávy
| 50 g vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Kynutý koláč v pěně:
Z ingrediencí zpracujeme kynuté těsto. Dále rozválíme na vymazaný plech, potřeme náplní - rozkrájená jablka na osminky, zakapaná citronovou štávou, smíchaná s ořechy a cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 min na 175 °C. Rozšleháme 4 vejce s 375 g (můžeme méně) rozpuštěného másla a trochu cukru a směsí zalijeme koláč a necháme ještě dalších 30 min dopékat. Podáváme hustě cukrovaný.
Fotky receptu Kynutý koláč v pěně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!