Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.05. 2020
Dnes má svátek Ferdinand
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou

fotka Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou:

buchty:  | 20 g droždí  | 375 ml mléka  | 100 g másla  | 500 g hladké mouky  | 70 g cukru  | 1 špetka soli  | 1 vejce  | 150 g švestkových povidel  | dle potřeby: tuk na vymazání pekáče  | vanilková omáčka:  | 1 balení vanilkové omáčky  | 500 ml mléka  | 1 lžíce cukru  | 1 balení vanilkového cukru  | mimoto:  | 2 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup přípravy receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou:

Droždí rozpustíme v 250 ml vlažné­ho mléka. Z mouky, 50 g cukru, mlé­ka s droždím, špetky soli, vejce a tekuté­ho másla vypracujeme těsto. Dáme asi na 30 minut kynout. Pak těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 16 dílů. V dlani utvoříme koláček, naplníme ho trochou povidel a uzavřeme. Troubu nejprve předehřejeme na 50 °C. Pekáč důkladně vymažeme tukem. Potě do něj buchty poskládá­me pravidelně vedle sebe. Přikryjeme je utěrkou a vložíme krátcé do trouby (zhruba na 15 minut), aby ještě vyky­nuly. Pekáč vyjmeme a troubu nastaví­me na 200 °C. V hrnečku rozehřejeme zbývající mléko, 50 g másla a 20 g cukru. Když se máslo a cukr rozpustí, buchty směsí zalijeme. Můžeme také rozpus­tit jen máslo a povrch pomocí mašlo­vačky potřít. Pak pekáč vložíme znovu do trouby a pečeme přibližně 30 mi­nut. Vyjmeme z trouby. V 80 ml mléka rozmícháme vanilkovou omáčku. Ve zbylém mléce roz­pustíme cukr, vanilkový cukr a přivede­me je k varu. Přilijeme mléko s rozmíchanou vanilkovou omáčkou a vaříme da zhoustnutí. Dáme vychladnout a roz­šleháme do pěny. Buchty pocukrujeme a podáváme s vanilkovou omáčkou.



Fotky receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou:

Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou
Fotky vložil: Vlamape,Natural,BADAČA,evulaS33,hanina51 
Hodnocení receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !