Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žemlový nákyp s mandlemi

fotka Žemlový nákyp s mandlemi
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Žemlový nákyp s mandlemi:

4 housky  | 2 dl mléka  | 90 g másla  | 80 g práškového cukru  | 4 vejce  | 60 g mandlí  | 40 g hrozinek  | 15 g práškového cukru do sněhu  | 20 g piškotových drobků  | kůra z 1 citrónu

Postup přípravy receptu Žemlový nákyp s mandlemi:

Housky rozkrojíme na poloviny, namočíme do mléka, vymačkáme a prolisujeme pře síto. Do mísy dáme máslo, cukr a za stálého míchání přidáváme žloutky jeden po druhém. Všechno mícháme a přidáme prolisované housky, loupané mleté mandle, strouhanou citrónovou kůru, hrozinky a všechno rozmícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něho práškový cukr. Přimícháme ho k těstu i s piškotovými drobky, všechno lehce zamícháme a vylejeme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané nákypové formy. Upečený nákyp posypeme práškovým cukrem.


Fotky receptu Žemlový nákyp s mandlemi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žemlový nákyp s mandlemi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !