Postup přípravy receptu Pěnové omeletky s jahodovým krémem:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Vajíčka rozbijeme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a lžičkou citronové šťávy do hladké pěny. Do hmoty přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a důkladně promícháme.
Z těsta tvoříme na plechu placičky, které 8 minut v troubě pečeme. Pak je vyndáme, pomocí papíru přehneme a necháme vychladnout.
500 g jahod omyjeme, očistíme a rozmačkáme. Smícháme s práškovým cukrem, 2 lžičkami citronové šťávy a s tvarohem. Šlehačku ušleháme a promícháme s tvarohem. Pomocí cukrářského kornoutu omelety naplníme, polijeme jahodovým pyré, ozdobíme meduňkou a kousky jahod.