Do kastrolu vlijeme víno s medem. Přidáme koření a směs na malém plameni přivedeme k varu. Jablka omyjeme, vyjmeme z nich jádřince a ostrým nožem uděláme na slupce proužky. Přidáme je do kastrůlku k vínu a asi 10 minut necháme podusit.
Jablka vyndáme z kastrůlku a necháme trochu vychladnout. Poté je naplníme džemem promíchaným s kokosem.
Vinnou směs, v níž jsme dusili jablka, přecedíme a vrátíme do kastrůlku. Znovu ji přivedeme k varu. Přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody a omáčku asi 2 minuty povaříme. Odstavíme ji a za stálého míchání necháme vychladnout. Nakonec do ní vmícháme dotuha vyšlehanou smetanu.
Mléko vlijeme do misky a osladíme skořicovým cukrem. Plátky veku namočíme v mléce a na rozehřátém másle na pánvičce je z obou stran opečeme dozlatova.
Fotky receptu Plněná jablka s toasty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!