Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.11. 2017
Dnes má svátek Romana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí nakládané zelí s jablky

fotka Domácí nakládané zelí s jablky
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 77

Použité suroviny receptu Domácí nakládané zelí s jablky:

2 střední hlávky bílého zelí  | 7-9 ks menších jablek  |  kmín  |  sůl  | 2 ks větší cibule

Postup přípravy receptu Domácí nakládané zelí s jablky:

Zelí rozčtvrtíme, vyřežeme košťály a nakrájíme na nudličky. Připravíme si cibuli - oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka. Menší jablka důkladně omyjeme, podle velikosti ponecháme vcelku nebo rozřízneme na poloviny. Pokud si chceme připravit menší množství zelí nebo prostě nevlastníme kameninový zelák, lze úspěšně zelí naložit do velké 3-5 l sklenice od kompotu /okurek apod./. Sklenici důkladně omyjeme horkou vodou, pak studenou a začneme nakládat - vrstva nakrájeného zelí, posolíme, pokmínujeme a mačkáme ke dnu (rukou), pak vrstva cibule, zase zelí, sůl, kmín a vrstva jablíček, takto opakujeme (do velké sklenice se vejdou jablka asi ve 3 řadách). Vždy řádně pěchujeme ke dnu, až zelí začne pouštět šťávu. Naplníme co nejvíce po okraj, napěchujme, aby na vrchu bylo alespoň trochu vody ze zelí a nejlépe zatížíme (malý talířek a na něj omytý kámen apod.)a uzavřeme sklenici novým igelitem a gumičkou. Necháme v teple min. 5 dní, pak stačí dát do špajzky, po cca 14 dnech lze přemístit do lednice - podle chuti, zelí musí zprůhlednět a získat kyselou chuť, pokud to uspěcháme a dáme do chladu dříve, nebude ještě hotové. Když zelí odebíráme, lze později přendat do šroubovacích menších sklenic a schovat v ledničce, vydrží tak déle. Finta se sklenicí místo zeláku je zvlášť vhodná pro hospodyňky z paneláku, kde bohužel ten správný pořádný zelák není kam dát.


Fotky receptu Domácí nakládané zelí s jablky:

Domácí nakládané zelí s jablky
Domácí nakládané zelí s jablky
Domácí nakládané zelí s jablky
Domácí nakládané zelí s jablky
Domácí nakládané zelí s jablky
Fotky vložil: alenatoni,LI0NESS,Aksuna,alenab 
Hodnocení receptu Domácí nakládané zelí s jablky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles