1 Gelfix Klasik 1:1
| 1150 g cukru krupice
| 500 g borůvek
| 500 g malin
| 1/4 lžičky kyseliny citrónové
Postup přípravy receptu Malinovo-borůvkový džem:
Než začneme vařit džem, připravíme si asi 5 čtvrtlitrových sklenic s víčkem. Sklenice i víčka důkladně umyjeme v horké vodě a pak vysušíme. Maliny s borůvkami nasypeme do velkého hrnce a lehce je pomačkáme třeba šťouchadlem na brambory. Gelfix promícháme se dvěma lžícemi cukru, smícháme s ovocem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. K ovoci přidáme zbytek cukru, opět za stálého míchání přivedeme k varu (ovocná směs musí probublávat) a vaříme 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do džemu asi 1/4 lžičky kyseliny citronové a zamícháme. Malinovo-borůvkový džem ihned plníme do sklenic, které zaděláme víčkem a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Fotky receptu Malinovo-borůvkový džem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!