Použité suroviny receptu Dvoubarevný velikonoční beránek:
160 g másla
| 350 g hladké mouky
| 2 lžíce krupice
| 300 g cukru moučka
| 4 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 9 lžic mléka
| 2 vrchovaté lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Dvoubarevný velikonoční beránek:
1) Žloutky dáme do větší mísy a utřeme (šleháme) je s cukrem a máslem.
2) Přidáme hladkou mouku a mléko a neustále mícháme.
3) Z bílků našleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Na závěr přidáme prášek do pečiva smíchaný s krupicí.
4) Do vymazané a hrubou moukou vysypané velké beránkové formy nalijeme půlku těsta. Druhou půlku těsta obarvíme kakaem a přidáme do formy.
5) Pečeme velmi zvolna v předem vyhřáté troubě asi 50 minut.
Zda je beránek propečený zjistíme zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud se těsto na špejli nelepí a špejle je čistá, máme beránka upečeného.
6) Beránka necháme chvilku ve formě zchladnout a vyklopíme. Můžeme ho dozdobit červenou mašličkou třeba s malým zvonečkem.