Postup přípravy receptu Tropický závin:
Troubu předehřejeme na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložíme pečicím papírem. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypáváme cukr a šleháme, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promícháme maizenu, vanilkový cukr a ocet, směs pak všleháme do sněhu.
Vlijeme do formy a uhladíme - jemně, aby sníh nespadl. Pečeme půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjmeme plech z trouby a těsto na deset minut překryjeme navlhčeným pečícím papírem.
Jiný list papíru na pečení poprášíme moučkovým cukrem. Sejmeme navlhčený papír a těsto překlopíme na pocukrovaný. Ještě stáhneme papír, na kterém se moučník pekl, a potřeme těsto jogurtem. Posypeme nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, jej srolujeme tak, aby se spoj dostal na spodek závinu.
Pokud chceme, poprášíme tropický dezert moučkovým cukrem a ozdobíme ovocem, polijeme malinovou omáčkou.