Fenykl omyjeme, zelenou nať odřízneme, najemno nasekáme a dáme stranou. Bulvy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi rozehřejeme olej a fenykl na něm na mírném ohni opečeme. Přidáme cibuli a opékáme dalších pět min. Česnek prolisujeme do fenyklu. Rajčata omyjeme a dvě nakrájíme na osminky, zbylé dvě na kostičky a s polovinou tymiánu, petrželkou a trochou sekané fenyklové natě přidáme do pánve. Prikryté dusíme 5 min. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, osolíme. Na dušenou zeleninu položíme osminky rajčat a krátce ohřejeme. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme sekanou fenyklovou natí a tymiánem.
Fotky receptu Fenykl s červenou cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!