250 ml mléka
| 6 snítek tymiánu (otrhané a nakrájené na drobno)
| 200 g lehkého mazacího sýra
| 115 g kozího sýra
| 1 lžička kukuřičné moučky
| sůl a pepř
| cca 1 kg co nejmenších brambor
| 450 g slaniny na tenké plátky
| 24 malých bobkových listů nebo bazalka
Postup přípravy receptu Fondue z kozího sýra:
Brambory:
omýt, neloupat, zabalit do proužku slaniny spolu s jedním bobkovým listem a narovnat na plech (na pečící papír nejlépe). Strčit do trouby a péct při asi 200 st. Celsia, dokud není slanina křupavá.
Těsně před dopečením bramborek přivést 220 ml mléka s tymiánem k bodu varu. Přidat mazací sýr a kozí sýr a mlátit do toho měchačkou, dokud to není hladké. Smíchat kukuřičnou moučku se zbytkem mléka, dolít do sýrové směsi a míchat do zhoustnutí. Osolit a opepřit dle chuti. Nalít směs do fondue nádobky, dát brambory na talíř a každý si napichuje a namáčí.
Fotky receptu Fondue z kozího sýra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!