Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.06. 2019
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Gaura – nitái halva

fotka Gaura – nitái halva
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Gaura – nitái halva:

2 hrnky hrubé krupice  | 3 hrnky přírodního cukru  | 1 hrnek másla  | 6 až 6 1/2 hrnků vody  | 1/2 hrnku rozinek, propláchnutých  |  sezonní ovoce (nemusí být)

Postup přípravy receptu Gaura – nitái halva:

1. Silnostěnný hrnec postavte na střední plamen, nasypte do něj cukr a občas zamíchejte. Jakmile se cukr začne rozpouštět a hnědnout, zrychlete míchání a dávejte pozor, aby se nepřipálil. Když je asi polovina cukru roztavená, přilejte horkou vodu s rozinkami a krátce povařte, dokud se karamel nerozpustí.
2. Vezměte další hrnec se silným dnem a rozpusťte v něm máslo. Přisypte krupici a za častého míchání ji pražte, dokud zrníčka nezískají světle hnědou barvu a oříškovou vůni. Umění připravit dobrou halvu spočívá právě ve velice pečlivém a stejnoměrném opražení krupice; dejte si tedy záležet.
3. Snižte plamen na minimum a opatrně ke krupici přilejte horký karamel s rozinkami. Dávejte pozor, protože tekutina může v rozpálené krupici způsobit menší explozi. Nejlepší je upraženou krupici pro jistotu na chvíli odstavit z plamene, počkat, až se hrnec trochu ochladí, a teprve potom přilít tekutinu.
4. Důkladně zamíchejte, aby se netvořily hrudky, a jakmile začne směs houstnout, přikryjte hrnec poklicí. Občas ji zdvihněte a halvu zamíchejte, aby se nepřipálila. Vařte tak dlouho, až se veškerá tekutina vstřebá. Zrníčka krupice by měla být stejnoměrně, v celém hrnci, pěkně nabobtnalá a sklovitá.
5. Asi pět minut před koncem vaření můžete přidat vyloupané a rozpůlené švestky nebo jiné ovoce; záleží výhradně na vaší chuti.


Fotky receptu Gaura – nitái halva:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Gaura – nitái halva
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !