Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.06. 2018
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Halušky se zelím a špekem

fotka Halušky se zelím a špekem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Halušky se zelím a špekem:

750 g brambor  | 150 g hrubé mouky  | 150 g hladké mouky  |  sůl  |  vejce  | 200 g slaniny pokud nedržíte dietu)nebo 400 g brynzy  |  zelí

Postup přípravy receptu Halušky se zelím a špekem:

K nahrubo strouhaným bramborám přidáme všechno ostatní. Těsto by se mělo oddělovat od mísy. Je-li řidší, zahustíme hrubou moukou, příliš husté ředíme mlékem.
Velký hrnec dost slané vody přivedeme k varu. Lžičkou namočenou ve vodě (aby se to nelepilo) vykrajujeme menší elipsoidy a házíme dovnitř. Vaříme tak 5 min a pak jednu elipsoidu ochutnáme. Mělo by to být k jídlu.
Slaninu (nebo špek) nakrájíme na kostičky a na nevelkém plameni necháme pomalu rozškvařit.

ZELÍ (pro nekuchaře): Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zelí (čerstvé - pokrájené na nudličky, nebo sterilované), podlijeme, přidáme kmín a dusíme. Podle mě by oboje mělo být tak po 15 minutách OK, ale radši ochutnáme, jestli se zelí mezi zuby dobře rozpadne. Pokud ano, dochutíme SOCem (Sůl, Ocet, Cukr) - přidáváme od všeho trošku a stále ochutnáváme (cukru je většinou pořeba nejmíň). Fajnšmekr může zahustit zásmažkou - moukou rozmíchávanou na ohni v rozpuštěném tuku (nejlepší, nejdražší a nejnezdravější je samozřejmě máslo), ale není to nutné (olej, sádlo, ztužený tuk).

Na talíř servírujeme halušky vybrané z hrnce cedníkem a řádně okapané, polijeme zelím a navrch posypeme slaninou i s vyškvařeným omastkem.


Fotky receptu Halušky se zelím a špekem:

Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Halušky se zelím a špekem
Fotky vložil: katyakaty,MichelePrg,damami,Marci7,kacice 
Hodnocení receptu Halušky se zelím a špekem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !