Postup přípravy receptu Houstičky sopressata:
Předehřát troubu na 180°C Dobře vymastit velkou hlubokou pánev, nebo nízký kastrol pomocí oleje.
Připravit těsto až po pátý řádek (odstaveček). Na trochu pomoučený vál vyklopit těsto a vyválet ho na 25cm X 50cm obdélník. Potřít ho olejem a posypat rozmarýnem a salámem. Obdélník rozkrojit podélce napůl a každou půlku těsta srolovat opět podélce tak, aby vznikla dlouhá, úzká rolka. Každou rolku nakrájet na jedenáct plátků (asi 2 cm tlustých).
Poskládat plátky řeznou stranou dolů do pánve, nebo nízkého kastrolu. Nahoře opět potřít zbytkem oleje. Přikrýt mikrotenovým filmem a nechat asi 30 minut nakynout (když se smáčkne těsto prstem, tak nevyskočí nahoru).
Péct houstičky do zlatova asi po 35 minut. Podávat je teplé, nebo pokojové teploty.