Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Housky de luxe s mákem, sýrem a solí

fotka Housky de luxe s mákem, sýrem a solí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Housky de luxe s mákem, sýrem a solí:

1 kg hladké mouky  | 100 g másla  | 1 žloutek  |  sůl  |  cukr  | 5,5 dl mléka  | 40 g droždí  |  mák  | 100 g sýr

Postup přípravy receptu Housky de luxe s mákem, sýrem a solí:

Mouku prosijeme do mísy, vytvoříme v ní důlek a nadrobíme do něho droždí. Pocukrujeme, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Když droždí "ožije", dodáme zbytek mléka, rozpuštěné vlahé máslo, žloutek a sůl. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme válečky asi na prst silné, po třech splétáme do copánku. Těsto je krásně vláčné, nelepivé, takže není třeba máčet ruce ani copánky. Hotové houstičky klademe na plech vyložený papírem na pečení, potíráme rozšlehaným vejcem (raději víc žloutku než bílku) s troškou vody, sypeme hrubozrnnou solí a kmínem, mákem, sezamem, strouhaným sýrem... Pečeme dočervena v troubě vyhřáté na 180 °C.


Fotky receptu Housky de luxe s mákem, sýrem a solí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Housky de luxe s mákem, sýrem a solí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !