Použité suroviny receptu Hrách na maďarský způsob:
100 g prorostlé uzené slaniny
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 200 g loupaného žlutého hrachu
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| dle chuti: kmín a sůl
| 200 g pikantnější klobásy
| 1 lžíce mleté červené papriky
| 200 g brambor
| dle potřeby: olej
| 1 kostka bujónu
Postup přípravy receptu Hrách na maďarský způsob:
Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka. Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak, rozetřený česnek, papriku, trochu kmínu. Přidáme brambory nakrájené na kostky a hrách. Zalijeme takovým množstvím bujónu, aby byl hrách zakrytý. Klobásu nakrájíme na kolečka a na trošce oleje opečeme, potom přidáme k hrachu spolu s olejem. Hrnec přikryjeme pokličkou a jídlo v troubě udusíme do měkka. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Hrách na maďarský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!