|   
 
    | Vložil: | Hankca |  | Porcí: | 2 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 16 |  |  | 
Použité suroviny receptu Rýže zapékaná se žampióny a vejcem :
1 sklenice rýže
 | 200 gramů žampiónů
 | 1 lžíce másla
 | 4 vejce
 | 3/4 sklenice kefíru, 
 | 3 lžíce strouhaného sýra
 | 2 stroužky česneku
 |  strouhanka
 |  zelená petrželka
 |   sůl, pepř
Postup přípravy receptu Rýže zapékaná se žampióny a vejcem :
Rýži uvaříme tak, aby byla sypká a slijeme vodu. Žampióny nakrájíme, osmažíme na másle, dochutíme solí, pepřem a nasekaným na drobno česnekem. Smícháme s rýží, přimícháme trochu zelené petrželky a vložíme do vymazaného a vysypaného strouhankou pekáčku. Vajíčka rozklepneme do kefíru, osolíme, opepříme a polijeme rýži. Vše posypeme sýrem a vložíme do rozehřáté trouby přibližně na dvacet minut. Na talířích zdobíme zbylou petrželkou.
Fotky receptu Rýže zapékaná se žampióny a vejcem : 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!