Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 26.03. 2019
Dnes má svátek Emanuel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jablka podle Koketky

fotka Jablka podle Koketky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Jablka podle Koketky:

6 středně velkých jablek, oloupaných a bez jádřince  |  máslo na vymazání formy  | 6 lžiček krupicového cukru, nejlépe hnědého  | 250 ml mléka  | 250 ml smetany  | 6 vajec  | 2 lžíce krupicového cukru  | 2 lžíce bílého rumu  | špetku soli  |  vanilkový lusk, podélně rozkrojený (můžete nahradit sáčkem vanilinovéh cukru)

Postup přípravy receptu Jablka podle Koketky:

1. Mléko svařte při střední teplotě se smetanou a do horké směsi vložte lusk vanilky. Kastrol odstavte a nechte aspoň půl hodiny stát, aby se aroma vanilky rozleželo (pokud používáte vanilinový cukr, jen ho vmíchejte). Vejce krátce prošlehejte v misce vidličkou a pak je přidejte do směsi spolu se 2 lžícemi cukru, solí a rumem.
2. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Zapékací nádobu vymažte máslem a naskládejte do ní jablka tak, aby stála těsně vedle sebe. Do otvorů po jádřincích nasypte hnědý cukr a vše zalijte mléčným krémem – jablka by měla být úplně ponořená.
3. Překryjte alobalem a pečte asi 40 minut; že je hotovo, poznáte podle toho, že krém zhoustne, jablka z něj (koketně) vykukují a cukr se začíná rozpouštět a trochu karamelizovat.


Fotky receptu Jablka podle Koketky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablka podle Koketky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek