Postup přípravy receptu Mrkvové muffinky s velkou čepicí:
Otvory na muffinovém plechu vyložit papírovými košíčky na pečení. Na kus pečícího papíru prosít mouku, cukr, koření, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
V míse dohromady našlehat jogurt, máslo a vejce. Posypat vše suchými ingrediencemi a dobře promíchat. Nakonec dovnitř vložit nastrouhanou mrkev.
Pomocí lžíce (osobně používám to stejné jako na kopečky zmrzliny) rozdělit těstíčko do košíčků. Muffinky se mohou ihned upéct v předem vyhřáté troubě na 190 °C po 20 minut. Nebo se zmrazí po 30 minut, přikryjí plastickou fólií a zmrazí až na 3 měsíce.
Zmražené muffinky se pečou ve stejně vyhřáté troubě jako čerstvé tak dlouho až špejle zapíchnutá doprostřed jedné muffinky je po vyjmutí čistá, což je asi 30 minut. Během pečení plech jednou rotuji, aby byly muffinky stejně upečené. Postavit plech na mřížku. Muffinky podávat horké, nebo pokojové teploty.
TIP: Do těsta se může zamíchat trochu nasucho opražených a posekaných ořechů, sušeného rybízu, nebo kandované citrusové kůry, ale ne moc, aby muffinky zůstaly nadýchané.