Použité suroviny receptu Dvoubarevný piškotový tunel:
Těsto:
| 3 vejce
| 1 lžíce vody
| 75 g cukru krupice
| 75 g hladké mouky
| Jahodová náplň:
| 150 g jahod
| 50 g cukru
| 125 ml smetany
| 5 g želatiny
| Nápň z vaječného koňaku:
| 100 ml vaječného koňaku
| 30 g cukru
| 5 g želatiny
| 125 ml smetany
Postup přípravy receptu Dvoubarevný piškotový tunel:
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme při 190 °C asi 8-10 min. Jahody rozmixujeme s cukrem. Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat (dle návodu na sáčku), pak jahody přidáme k želatině (né naopak) a promícháme. Nakonec přidáme do směsi dotuha ušlehanou šlehačku. Na světlou náplň dáme vaječný koňak s cukrem do předem namočené a rozpuštěné želatiny, promícháme a přidáme opět dotuha ušlehanou šlehačku.
Z upečeného plátu těsta odřízneme 1/3 (tj. 30x10 cm). Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a vložíme do ní větší část těsta. Formu si šikmo podložíme a lžící vkládáme jahodovou náplň. Necháme trochu zatuhnout a stěrkou dodáme a urovnáme žlutou náplň. Přiklopíme odkrojeným plátem těsta a dáme do ledničky zatuhnout asi na 2 hod. Pak vyklopíme a povrch můžeme dále zdobit šlehačkou.
Fotky receptu Dvoubarevný piškotový tunel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!