Postup přípravy receptu Jahodové pyré se smaženým hermelínem:
Jahody omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. 500g jahod rozmixujeme a prolisujeme přes jemné síto. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.
Zbylých 500g jahod nakrájíme na malé kousky a vmícháme do jahodového pyré. Dáme nejméně na 2 hodiny do chladu.
Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme asi 20 minut odpočinout.
Olej rozpálíme ve vysokém hrnci nebo ve fritéze. Hermelíny obalíme v těstíčku a asi 4 minuty smažíme dozlatova. Poté je vyjmeme děravou sběračkou a přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku. Rozdělíme je na talíře s jahodovým pyré a ozdobíme meduňkou.
Fotky receptu Jahodové pyré se smaženým hermelínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!