Použité suroviny receptu Linguine s tuňákovou omáčkou:
500 g rajčat
| 2 stroužky česneku
| 1/2 svazku petrželky
| 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (180g)
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl, čerstvě mletý pepř
| 2 lžíce kaparů
| 400 g linguine
Postup přípravy receptu Linguine s tuňákovou omáčkou:
Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nadrobno nakrájejte. Oloupaný česnek rozetřete. Petrželku opláchněte, osušte a najemno nakrájejte. Okapaného tuňáka duste 10 minut s rajčaty, česnekem, olejem a polovinou petrželky. Osolte a opepřete. Přidejte kapary a poodkryté zvolna duste 1 hodinu. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte a okapané promíchejte s tuňákem. Podávejte posypané zbývající petrželkou.
Fotky receptu Linguine s tuňákovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!