Použité suroviny receptu Losos s koprem a smetanovou omáčkou s hořčicí:
2 lžíce citr. šťávy
| 2 snítky kopru
| 4 celé pepře
| 400 g lososa
| 1 bobk. list
| omáčka:
| 100 g lučiny
| 150 g zakys. smetany
| 1 lžička hořčice
| sůl a pepř
| olej
| na ozdobu čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu Losos s koprem a smetanovou omáčkou s hořčicí:
Lososa zbavíme kůže. Osolíme, okyselíme citrónovou šťávou a zakápneme olivovým olejem. Necháme půl hodiny odležet. Máslo necháme rozpustit.
Na omáčku smícháme lučinu se zakysanou smetanou a mletou hořčicí, osolíme a připepříme.
Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme bobkový list, celý pepř a 3 snítky kopru. Necháme 2 minuty povařit a přiložíme napařovací nádobu s lososem. Přikryjeme pokličkou a dusíme v páře asi 10 minut. Ryba zesvětlá a pustí šťávu.
Lososa podáváme s omáčkou. Podle chuti pokapeme máslem. Zdobíme čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Losos s koprem a smetanovou omáčkou s hořčicí: