Použité suroviny receptu Marquise s anglickým krémem:
250 g hořké čokolády 80%
| 125 g másla
| 4 vejce
| 1 dřeň z 1 vanilkového lusku
| 2 žloutky
| 50 g cukru
| 250 ml mléka
Postup přípravy receptu Marquise s anglickým krémem:
Na marquise:
nakrájíme čokoládu na kousky, rozpustíme a necháme vychladnout.
Přidáme měkké máslo a třeme, až vznikne jednolitá hmota. Postupně přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň.
Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme čokoládovou hmotou.Dáme přes noc do chladničky.
Druhý den na anglický krém:
ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku.Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko.Stále šleháme a necháme 1x přejít varem. Ihned vyjmeme z lázně a šleháme dalších 5 minut. Necháme vychladnout.
Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.
Fotky receptu Marquise s anglickým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!