Postup přípravy receptu Kuličky se skořicí a cukrem:
Droždí rozdrobte do poloviny vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a nechte vzejít kvasek. Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do utřeného másla postupně přidávejte žloutky a dále třete, až bude hmota hladká. Prosátou mouku osolte, přidejte kvásek, utřenou máslovou hmotu, rum, zbylé vlažné mléko a zpracujte na vláčné těsto. Nechte ho 30 minut kynout na teplém místě. Po nakynutí těsto rozdělte na 25 kousků a z každého vytvarujte kuličku. Rozložte je na pomoučený vál, přikryjte útěrkou a nechte v teple 20 minut kynout. Olej rozehřejte na 180 stupňnů Celsia. Vykynuté kuličky před smažením mírně zploštěte a pak smažte po obou stranách dozlatova. Usmažené koblihy nechte okapat na kovové mřížce nebo papírových útěřkách. Až lehce vychladnou, pocukrujte je moučkovým cukrtem - a hned s nimi do bříška.